Društvena odgovornost

Cilj HROK-a kao i svakog drugog poduzeća je kontinuirano kvalitetno i uspješno poslovanje no svjesni da se uspjeh u poslovanju ne mjeri samo ostvarenjem dobiti nego i aktivnostima u segmentu društveno odgovornog ponašanja u zajednici.

HROK kao element društveno odgovornog poslovanja kontinuirano donira društveno korisne aktivnosti a posebno potrebite udruge, ustanove i pojedince, te širi među zaposlenicima svijest o potrebi pomaganja društvu, a pogotovo njegovim manje moćnim pojedincima.

Prvenstveno je fokus na djeci i onima koji s njima rade, te na onima koji rade sa skupinama i pojedincima koje su u „nevolji“. Tako se svake godine, u komunikaciji zaposlenika i Uprave odabiru prijedlozi u rasponu od podrške roditeljima djece oboljele od raka, preko djece bez roditelja, do djece s kojima volonteri razvijaju znanja i vještine nužne za osobni i profesionalni život. Također se podržavaju i financijski podupiru ustanove koje nesebično pružaju pomoć osobama u nevolji ili osobama s posebnim potrebama. Iako je vrlo teško procijeniti gdje bi pomoć dala najbolje efekte, svake godine se u najboljoj namjeri doniraju neki drugi ili oni koji su nas ponovo impresionirali svojim društveno korisnim aktivnostima.